Export

Autocentrum Amersfoort: voor al uw vragen omtrent de export van voertuigen

Bij de export van uw auto, motor, aanhanger, caravan of vrachtwagen, wilt u dat alles goed wordt geregeld. Bij Autocentrum Amersfoort bent u aan het juiste adres. Door onze jarenlange ervaring in het exporteren van voertuigen binnen en buiten Europa kunnen wij u optimaal voorzien van verschillende exportdocumenten. Door onze geautomatiseerde systemen kunnen wij voor een snelle en efficiënte service zorgen. Wij verzekeren u dat onze online facilitering u voorziet van de correcte afhandeling en juiste documenten zoals:

  1. Uitvoerverklaring
  2. Uitvoerkenteken
  3. Groene kaart verzekering

Om uw auto op een goede manier te exporteren, moet u een aantal stappen doorlopen. U neemt mee:

  1. Uw volledige meest recente kentekenbewijs Deel I (IA)
  2. Deel II(IB)
  3. Kopie Deel III/Overschrijvingsbewijs (II)
  4. De bijbehorende kentekenplaat/-platen
  5. Origineel en geldig legitimatiebewijs
Uitvoerverklaring

Vervolgens melden wij uw voertuig af in het kentekenregister. U ontvangt van ons een uitvoerverklaring waarop dit bevestigd staat.

Uitvoerkenteken

Wanneer u na de afmelding van het voertuig deze over de openbare weg naar de plaats van bestemming rijdt, dan dient u een uitvoerkenteken aan te schaffen. Dit kenteken is 15 dagen geldig. U heeft dus 15 dagen de tijd om het voertuig al rijdende te transporteren naar het land van bestemming, alwaar het ingeschreven kan worden in het kentekenregister van het desbetreffende land. Deze uitvoerkenteken kunt u bij ons laten maken.

Groene kaart verzekering

Naast een uitvoerkenteken dient u het voertuig deze 15 dagen ook te verzekeren. Dit kunt u doen middels de Groene Kaart verzekering, welke u bij ons kunt afsluiten. U kunt hierbij de volgende voertuigcategorieën verzekeren:

A. Personenauto <= 3500 kg
B. Motorrijwiel
C. Vrachtwagen > 3500 kg
E. Autobus > 3500 kg
F. Aanhangwagen of oplegger
AF. Personenauto + aanhangwagen